Afschuw na aanblijven docent die vrouwen hand weigert

algemeen
360
1 feb '11
Op de HvA wordt met afschuw gereageerd op de handhaving van een islamitische docent die weigert vrouwen de hand te schudden.

''Staphorst in het kwadraat,'' zegt Astrid de Jager, voorzitter van de medezeggenschapsraad. 'Stuitend, het college van bestuur vindt het kennelijk goed vrouwen als onrein te beschouwen,'' aldus De Jager in het AD. ''Ik heb me in jaren niet zo verraden gevoeld. De volgende vraag is: wat gaat meneer doen met homostudenten?''

Na een bedevaart naar Mekka, vorig jaar, liet de 30-jarige docent bedrijfseconomie weten zijn vrouwelijke collega's voortaan geen hand meer te geven. De school zett hem daarop op non-actief maar besloot onlangs, na lange overweging, dat hij zijn werk weer kan hervatten.

Terug naar de middeleeuwen
''Wij staan open voor alle religies en dan is acceptatie van wat afwijkt van de norm een groot goed,'' zegt Karel van der Toorn, bestuursvoorzitter van de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam. ''Terug naar de middeleeuwen,'' klinkt het evenwel in de reacties op de website van studentenblad Havanna.

''UvA was ook de instelling die Hirsi Ali de deur wees. Klopt dus wel die vrouwenhaat'' staat in een ander commentaar te lezen. De medezeggenschapsraad beraadt zich op stappen. ''Er komt zeker een protest,'' zegt De Jager.

''Deze vorm van discriminatie is verboden.'' In 2007 stelde de rechter een middelbare school in Utrecht in het gelijk na het ontslag van een docent die eveneens weigerde vrouwen de hand te schudden.

Bron: ad.nl

© MAROKKO.NL 2011
hogeschool van amsterdam afschuw astrid de jager
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?