Barcelona in bekerfinale, eerste goal Afellay

0
3 feb '11
Ibrahim Afellay heeft woensdag een mooie avond beleefd met FC Barcelona.

De in de winter van PSV overgekomen middenvelder bereikte met zijn nieuwe ploeg ten koste van Almeria de finale van het Spaanse bekertoernooi. Bovendien maakte hij in de met 3-0 gewonnen uitwedstrijd zijn eerste doelpunt in Catalaanse dienst.

Zorgen over het mislopen van de finale hoefde Barcelona zich na de 5-0 thuiszege van vorige week eigenlijk niet meer te maken. Coach Pep Guardiola greep daarom de return in Almeria aan om enkele basiskrachten rust te gunnen en anderen een kans te geven. Daarvan profiteerde Afellay, die voor de tweede keer bij Barcelona aan de aftrap mocht verschijnen.

Adriano Correia zette Barcelona tien minuten voor rust op voorsprong, waarna Thiago Alcantara er tien minuten na de pauze 0-2 van maakte. Vervolgens was het de beurt aan Afellay, die in de 65e minuut op aangeven van Seydou Keita het net vond.

In de finale van de Copa del Rey stuit Barcelona op Real Madrid of Sevilla. De Madrilenen hebben door de 1-0 uitzege van vorige week de beste uitgangspositie.