Recordaantal immigranten in 2010

algemeen
126
9 feb '11
Een recordaantal van 150 duizend immigranten is vorig jaar naar Nederland gekomen.

 Dat zijn er drieduizend meer dan in het jaar daarvoor, blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Voor het eerst in vier jaar nam de emigratie vorig jaar toe. Het aantal mensen dat het land verliet steeg met zesduizend tot 118 duizend. Er gaan dus nog altijd minder mensen weg dan er binnenkomen.

De bevolking nam ook toe doordat er meer mensen werden geboren (184 duizend) dan dat er overlijden (136 duizend). Vergeleken met 2009 is het aantal geboorten licht gedaald en het aantal sterfgevallen licht gestegen. De geboortedaling komt doordat er minder twintigers en dertigers zijn. De stijging van het sterftecijfer komt door de vergrijzing.

Al met al is de bevolking door minder natuurlijke aanwas, meer sterfte en een lager migratiesaldo minder snel toegenomen dan in 2009. Dat geldt voor alle provincies, behalve Limburg. Daar is het aantal inwoners licht gedaald.

In Limburg werden minder mensen geboren dan er overleden en ook trokken meer mensen naar andere provincies dan er binnenkwamen. De daling werd beperkt doordat vanuit het buitenland meer mensen binnenkwamen dan er naar het buitenland trokken.

In Zeeland overleden ook meer mensen dan dat er werden geboren, maar door de immigratie bleef de bevolking op peil.

Het aantal verhuizingen liep met 33 duizend terug naar anderhalf miljoen. De meeste provincies zien meer mensen naar een andere provincie trekken dan dat er van andere provincies binnenkomen. Voor Noord-Holland geldt echter het omgekeerde, in mindere mate zijn ook Gelderland en Zuid-Holland voor Nederlanders een populaire bestemming om te gaan wonen.

© NOVUM 2011
recordaantal immigranten limburg sterfte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi