Extremisten van Facebook gegooid

buitenland
65
16 feb '11
De moslimextremistische beweging Sharia4Belgium wordt geweerd op internet door YouTube en Facebook.

Op het videokanaal zijn de moslimextremisten met hun provocerende propagandafilmpjes verwijderd om ’verschillende of ernstige schendingen van onze communityrichtlijnen’, aldus YouTube. Ook de Facebookpagina van de moslimextremisten is onbereikbaar.

Opmerkelijk genoeg is Sharia4Holland op YouTube nog wel bereikbaar terwijl beide organisaties feitelijk hetzelfde zijn. Ook de inhoud van beide websites is grotendeels vergelijkbaar.

Abu Imran, de Vlaamse leider van beide shariaclubs is nog wel met zijn videoboodschappen te zien via een overkoepelend international Sharia-YouTubekanaal, waarbij hij toespraken in het Nederlands houdt voor een zwarte vlag die ook terreurorganisatie Al-Qaeda gebruikt als jihadsymbool.

Witte Huis
Een filmpje van de international shariaclub, waarin Osama bin Laden jihadisten aanvoert en de vlag van Al-Qaeda boven het Witte Huis plant, is recent ook verwijderd door YouTube, omdat de inhoud de servicevoorwaarden van YouTube schendt.

Zelfs de radicale imam Fawaz Jneid uit Den Haag is zeer kritisch over Abu Imrans shariaclubjes. Jneid ziet de clubleden als ’gekken en criminelen’, die moslims in Nederland en België in de problemen brengen met hun openlijke fantasieën over het wapperen van de shariavlag op het koninklijk paleis.

Wansmaak
De laatste provocatie van Abu Imran kwam na de dood van de aan kanker overleden ex-senator van het Vlaams Belang Marie-Rose Morel. Volgens de shariavoorman ging zij ‘voor alle eeuwigheid naar de hel’. Zijn reactie werd in België alom verworpen als toppunt van wansmaak. Kort erna ging het YouTubekanaal van Shariah4Belgium op zwart.

Begin vorig jaar verstoorde Shariah4Belgium een lezing van de Nederlandse islamcriticus Benno Barnard. In november werden in België, Nederland en Duitsland tien terreurverdachten gearresteerd, van wie er drie lid zijn van Shariah4Belgium.

Bron: telegraaf.nl

© MAROKKO.NL 2011
sharia4belgium youtube facebook propagandafilmpjes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi