Mourinho is woedend: ''Dit was een strafschop''

sport
15
23 feb '11
Olympique Lyon hield Real Madrid dinsdagavond op een 1-1 gelijkspel.

Volgens trainer José Mourinho had zijn ploeg meer verdiend. Scheidsrechter Wolfgang Stark was de gebeten hond.

Aanleiding daarvoor was de vrije trap die Cristiano Ronaldo na een uur tegen de elleboog van Yoann Gourcuff schoot. Stark besloot om de bal niet op de stip te leggen en daar was Mourinho tijdens en na het duel woedend over.

"Vaak staan scheidsrechters voor moeilijke beslissingen, maar soms zijn er ook zeer duidelijke incidenten. En dit was daar één van", zegt de Portugees stellig. "De bal ging overduidelijk tegen de arm van Gourcuff en de leidsman en zijn assistent stonden op vijf meter afstand."

Mourinho was dit seizoen vooral positief over scheidsrechters, maar kon zich nu niet inhouden. "Vier ogen waren niet staat om datgene te zien wat iedereen zag. Ik ben woedend. Sommige incidenten moet een arbiter gewoon zien. Hij moet niet alleen aanwezig zijn."

De oefenmeester kijkt desondanks met vertrouwen uit naar de return. "We zijn in het voordeel. De tweestrijd kan weliswaar nog alle kanten op, maar ik hoop op een magische avond in het Santiago Bernabéu. De uitdaging ligt er voor Olympique Lyon. Natuurlijk is een 1-1 geen zeker resultaat, maar nu worden zij tenminste gedwongen om het spel te maken."

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2011
karim benzema champions league olympique lyon real madrid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?