'Dertig jaar cel geeist tegen Joran van der Sloot'

buitenland
9
28 feb '11
De Peruaanse justitie wil dat Joran van der Sloot dertig jaar de cel in gaat voor de moord op Stephany Flores.

Dat heeft de openbare aanklager in Lima maandag aan de rechtbank en de advocaat van Van der Sloot laten weten, schrijft De Telegraaf.

Uit het onderzoek van het OM en de recherche in Peru zou genoeg bewijs zijn gekomen omk de verdachte op te sluiten. De maximumstraf voor moord in Peru is in principe twintig jaar, maar dat kan hoger uitvallen als sprake is van grote wreedheid.

Bij de moord op Stephany Flores is dat volgens justitie het geval. Van der Sloot wordt er naast de moord van verdacht geld, een laptop en de auto van Flores te hebben gestolen.

Van der Sloot wordt ervan verdacht in mei vorig jaar de 21-jarige Flores, de dochter van een bekende autocoureur en zakenman, in een hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima te hebben omgebracht. Na een vlucht naar buurland Chili kon hij worden opgepakt. Sindsdien zit hij in de zwaarbewaakte Miguel Castro Castro gevangenis in Lima.

Van der Sloot is ook nog altijd de enige verdachte in de zaak rond de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005 op Aruba.

© NOVUM 2011
joran van der sloot peru stephany flores justitie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?