Wilders: sluit poorten voor Arabische vluchtelingen

algemeen
206
28 feb '11
Zelfs als er burgeroorlogen uitbreken moet Nederland de poorten sluiten voor vluchtelingen uit Arabische landen.

"Het is onmogelijk om als West-Europa die stroom van vluchtelingen op te vangen", zegt PVV-leider Geert Wilders maandag in Spits.

Hij benadrukt dat Nederland 'die massa' ook niet had aangekund als het niet-islamitische landen waren geweest. Het is volgens hem beter de vluchtelingen op te vangen in de regio.GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi reageert op Twitter verontwaardigd. "Dat van een man die hoogstpersoonlijk weet hoe essentieel bescherming is bij bedreiging. Een mensenleven weegt niet ineens minder als het islamitisch of Arabisch is."

Wilders doet zijn uitspraken nadat zaterdag uit een onderzoek van Motivaction en de GPD-bladen bleek dat bijna de helft van de Nederlanders tegen het opvangen van Arabieren is. Twee derde zegt de protesten te steunen, maar slechts vijftien procent is bereid geld te geven aan mensen die het echt nodig hebben.

Vluchtelingen die oversteken naar Italië of Malta, moeten daar volgens Wilders in vluchtelingenkampen worden opgevangen. Zo kan volgens Wilders worden voorkomen dat ze zich verspreiden naar andere plekken in Europa. Eerder zei minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) al dat de vluchtelingen zoveel mogelijk in de eigen regio worden opgevangen.

Wilders is weinig hoopvol dat de opstanden tot blijvende verbetering leiden. "Ik juich toe dat het volk van de dictatuur af wil. Ik denk alleen dat wat er voor in de plaats komt, wel eens veel erger zou kunnen zijn." Zo zou de gemiddelde Egyptenaar ideeën over de sharia hebben 'waar de rillingen van over je rug lopen'. "De islam en democratie gaan niet samen."

© NOVUM 2011
burgeroorlog racist arabieren vluchtelingen geert wilders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?