Dior ontslaat Galliano na antisemitische tirade

buitenland
163
1 mrt '11
Het Franse modehuis Dior heeft hoofdontwerper John Galliano op staande voet ontslagen.

 De 50-jarige ontwerper werd donderdagavond gearresteerd in Parijs omdat antisemitische opmerkingen maakte naar een joodse vrouw en haar Aziatische vriend.

"Ik hou van Hitler", bulderde de modeontwerper door de straten van de Franse hoofdstad. "Mensen zoals jij zouden dood moeten zijn, je voorouderen zouden allemaal vergast moeten zijn", riep Galliano naar de Joodse vrouw. Dior stelde de ontwerper al op non-actief na het nieuws over zijn aanhouding.

"Ik veroordeel wat is geroepen door John Galliano. Dit staat lijnrecht tegenover de waarden die Christian Dior altijd heeft verdedigd", zei een topman van het modehuis tegenover persdienst Reuters over het ontslag van Galliano.

Actrice Natalie Portman, het gezicht van de Miss Dior Cherie-parfum, nam dinsdag publiekelijk afstand van Galliano. "Ik ben diep geschokt en walg van de uitspraken", liet de 29-jarige optekenen. "Ik ben trots op mijn joodse achtergrond en wil niets met Galliano te maken hebben."

Portman koos zondagavond op het laatste moment voor een andere jurk voor de Oscaruitreiking. De brunette, die het beeldje voor beste actrice won, zou in een Dior-jurk naar de uitreiking hebben willen komen. Portman verscheen echter in een japon van Rodarte op de rode loper. "Ik hoop dat deze verschrikkelijke opmerkingen ons eraan herinneren te blijven strijden tegen de nog steeds bestaande verschrikkelijke vooroordelen", laat ze dinsdag weten.

© NOVUM 2011
frankrijk john galliano antisemitische modehuis dior
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?