Boussoufa: ''Veiligheid speelde een rol''

sport
28
11 mrt '11
Mbark Boussoufa leek op weg naar het Terek Grozny van trainer Ruud Gullit.

Op het laatste moment trok de spelmaker van Anderlecht echter naar Anzhi Makhachkala, naar eigen zeggen uit veiligheidsoverwegingen.
Kort voor het sluiten van de transfermarkt kwamen Anderlecht, Anzji Makhachkala en Boussoufa tot een akkoord. "Het is een gekkenhuis geweest. In de sloturen van de transfermarkt zijn er zoveel dingetjes gebeurd dat ik uiteindelijk een transfer naar Grozny uitsloot. De veiligheidskwestie speelde een rol, dat zal ik niet ontkennen", aldus Boussoufa in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Het debuut van Boussoufa zal niet tijdens de eerste Russische speelronde plaatsvinden. "Het heeft weinig zin om nu halsoverkop naar ginder te vliegen. De match van zondag halen lijkt me moeilijk. Ik wil liefst eerst hier nog afscheid nemen. Ik zal Anderlecht trouwens hard missen. Het zal voor altijd een mooie herinnering blijven, bedankt voor alles."

Waar de Marokkaan naar eigen zeggen niet koos voor Grozny vanwege de veiligheid, heeft de club een andere lezing. "De deal ging niet door, ondanks een akkoord met Anderlecht. De vertegenwoordigers van de spelers hadden immers plots onaanvaardbare eisen. Ze gedroegen zich bovendien bijzonder arrogant tijdens de onderhandelingen. Daarom zagen we af aan de transfer, we wilden de sfeer in de kleedkamer niet laten verzieken."

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2011
mbark boussoufa terek grozny ruud gullit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi