Benfica - PSV en Villarreal - FC Twente in kwartfinale EL

sport
12
18 mrt '11
PSV speelt in de kwartfinale van de Europa League tegen de Portugese club Benfica, een herhaling van de Europa Cup-1-finale van 1988.

Dat bleek vanmiddag tijdens de loting op het hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA in Nyon. FC Twente begint met een uitduel met het Spaanse Villarreal.

De wedstrijden worden op 7 en 14 april gespeeld. PSV begint met een uitwedstrijd in Lissabon.

PSV rekende dit seizoen in de knock-outfase van de Europa League al af met Lille en Glasgow Rangers. De Eindhovenaren schaarden zich in 2008 voor het laatst bij de laatste acht van het tweede Europese bekertoernooi. Fiorentina was toen te sterk. De finale van de Europa League is op 18 mei in Dublin.

Als PSV erin slaagt af te rekenen met Benfica, speelt de ploeg van trainer Fred Rutten in de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Sporting Braga en Dinamo Kiev. De Eindhovenaren beginnen dan opnieuw met een uitwedstrijd.

Benfica, dat onder leiding staat van trainer Jorge Jesus, bereikte de kwartfinale door VfB Stuttgart en Paris Saint-Germain uit te schakelen. De Portugese kampioen begon het seizoen in de Champions League, maar eindigde in de groep als derde. In de nationale competitie staat de ploeg uit Lissabon tweede op grote afstand van de fiere koploper FC Porto. Bekende namen in de selectie zijn Fabio Coentrão, Pablo Aimar, Oscar Cardozo en Javier Saviola.

Lees hier verder

© MAROKKO.NL 2011
psv benfica europa league fc twente villarreal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?