Bizar: Jongetje van drie weegt ruim zestig kilo

buitenland
24
22 mrt '11
Peuter van drie weegt ruim 63 kilo.

Lu Hao uit China kampt met een gevaarlijke hoeveelheid overgewicht. Het jongetje is slechts drie jaar maar weegt al vijf keer zo zwaar als zijn leeftijdsgenoten. Het kind is inmiddels zo groot geworden dat zijn familieleden -hoe triest ook- bang voor hem zijn. Zij hebben het opgegeven om de peuter te weerhouden van grote hoeveelheden ribben en rijst. De moeder van het kind reageerde daarover: "We laten hem zijn gang gaan, als we hem niet voeden dan huilt hij nonstop".

Ondanks de pogingen om het eten van het kind in te perken blijft hij maar meer en meer eten, aldus de moeder. Zoals elk kind van drie wil Lu Hao graag spelen maar zijn lichaam laat dat niet toe. Het bewegen gaat steeds moeilijker en moeilijker. Vreemd genoeg werd het jongetje met ondergewicht geboren maar na zijn derde maand kwam er steeds meer bij.

Het probleem van overgewicht is inmiddels niet onbekend in China. Een recent onderzoek van de regering wees uit dat er 60 miljoen mensen met overgewicht zijn. Een verdubbeling van het aantal tussen 1992 en 2002.


Bekijk hier foto's van Lu Hao.

Bron: The Sun

© MAROKKO.NL 2011
china overgewicht lu hao 3 jaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?