Carcela: Winnen van Algerije belangrijker dan kwalificatie WK

sport
0
23 mrt '11
Mehdi Carcela heeft zin in de ontmoeting met Algerije.

De Leeuwen van de Atlas strijden zondag in Algiers tegen De Woestijnvossen van Algerije. Mehdi Carcela die vorige maand zijn debuut maakte voor het Marokkaans elftal heeft zin in het duel en hoopt op drie punten. Naast de drie punten die broodnodig zijn speelt de eer ook een rol, weet de middenvelder van Standard Luik:  “Het belang van deze interland is moeilijk vatten. Winnen van Algerije is voor de mensen belangrijker dan kwalificatie voor het WK.”

De Belgische inbreng is sinds de komst van Carcela op drie gekomen. Naast hem hebben ook Eric Gerets en spelmaker Boussoufa een verleden in België. Desondanks voelt Carcela zich goed in Marokko:  “Ik voel me hier thuis”, vertelt Carcela aan Het Laatste Nieuws op het trainingskamp in Marrakech. “Ik ben blij dat we in Marrakech trainen.” Hij wil dan ook snel zijn bekende naam in België overbrengen naar Marokko:  “Voorlopig ben ik hier niet zo bekend als in België, maar dat kan snel veranderen als ik goed speel. Als ik goals kan maken en assists kan geven, zullen de mensen vlug weten wie ik ben.”

Marokko en de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) hebben beiden 4 punten, Algerije volgt met drie punten. Winst is dan ook belangrijk om een gat te slaan met Algerije.


Bron: Voetbalzone

© MAROKKO.NL 2011
carcela marokkaans elftal algerije gerets