Rechter buigt zich over hoofddoekjesverbod Don Bosco

algemeen
83
28 mrt '11
De rechter in Zaandam behandelt vandaag in een kort geding het hoofddoekjesverbod op het Don Boscocollege in Volendam.

 De Volendamse scholiere Imane (15) heeft de rechtszaak aangespannen.
Het is de eerste keer dat een scholier haar school aanklaagt omdat ze een hoofddoekje wil dragen. Eerder oordeelde de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) dat de school discrimineert met het hoofddoekjesverbod.

Identiteit
Bijzondere scholen, zoals het Don Bosco, mogen dat alleen doen als hun identiteit in gevaar is. Volgens de CGB is dat bij deze school niet het geval, omdat het bestuur van de het Don Boscocollege eerder zei dat het verbod gebaseerd is op een algeheel verbod voor petjes en gezichtsbedekkende kleding. Pas later voerde de school de katholieke identiteit aan als reden. De rechter doet waarschijnlijk over een week uitspraak.

Update:
Tegenover Spits zei Dhr. Dekkers het volgende: ''Imane is zonder antwoord een hoofddoek gaan dragen en heeft hiermee kenbaar gemaakt dat ze het katholieke geloof niet respecteert". In een reactie liet Dekkers aan Marokko.nl weten dat hij dit inderdaad gezegd heeft. Op de vraag hoe het dan zit met katholieken in het heden en verleden met een hoofddoek reageerde Dekkers als volgt: "Nou, dat zie je nauwelijks meer. Het zijn vooral de ouderen die er nog in rondlopen. Het gaat erom dat Imane van binnen een ander geloof mag hebben. Maar zij mag het praktiserende en daarmee het uiterlijke niet op onze Katholieke school laten zien".

© MAROKKO.NL 2011
imane zaandam rechter hoofddoekjesverbod don boscocollege
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi