'Mogelijk nieuwe naam voor 12-jarige moeder'

algemeen
7
1 apr '11
De 12-jarige basisscholiere uit Groningen die vorige week beviel van een dochter krijgt mogelijk een nieuwe identiteit.

 Volgens Bureau Jeugdzorg Groningen is dat nodig om het meisje haar gewone leven weer te laten oppakken, schrijft het AD.

Bij de hulp aan het meisje staat voorop dat haar omstandigheden zo snel mogelijk worden 'genormaliseerd', zegt een woordvoerder in de krant. "We zullen alle creativiteit aan de dag leggen om ervoor te zorgen dat dat gebeurt. Haar een nieuwe naam geven is een mogelijkheid."

Volgens de zegsman zingt de naam van het meisje inmiddels overal rond. "Deze commotie is absoluut niet in het belang van het meisje. Ze heeft baat bij een rustige en veilige omgeving."

Volgens Bureau Jeugdzorg Groningen is het maar zeer de vraag of het meisje straks weer gewoon terug naar school kan. "Door alle belangstelling is de normale schoolgang gestoord."

Het meisje beviel vorige week tijdens een uitstapje van school. Wie de vader van de baby is, is niet bekend, maar het kind is vermoedelijk op Sint Maarten verwekt. Het meisje was daar ongeveer negen maanden geleden op vakantie, zeggen ingewijden. Politie en justitie zijn naar de vader op zoek, omdat seks met een kind onder de 12 jaar strafbaar is.

De Raad voor de Kinderbescherming heeft een voogd toegewezen aan de baby. Dat is een standaardprocedure, omdat sprake is van een minderjarige moeder.

© NOVUM 2011
bureau jeugdzorg groningen groningen identiteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?