Tegenstrijdige verhalen over vermiste meisjes

algemeen
96
5 apr '11
De Maastrichtse school van de meisjes die vermist raakten in Parijs overweegt sancties omdat ze weg zouden zijn gelopen.

De meisjes zelf beweren echter dat ze waren verdwaald en dat hun beltegoed op was.

De Limburgse regionale zender L1 en dagblad De Limburger melden dat leerlingen al vermoedden dat de vermissing van de meisjes een vooropgezet plan was. Eerder die dag en op vorige dagen zouden ze ook al regelmatig te laat zijn geweest of zomaar weg zijn gelopen.

Ook zouden ze voor het schoolreisje al hebben gezegd van plan te zijn langer te blijven om vrienden op te zoeken. Dit maakte sectordirecteur van het Sint Maartenscollege Johan Moes maandagavond bekend.

Mogelijk wist de Limburgse politie hier ook van en is daarom geen opsporingsverzoek uitgegeven. De Franse politie begon meteen een grote zoekactie met een sms-alert.
De meisjes zelf, Halima Saoufi (16) en Anoesha Aram (17) vertellen in De Telegraaf een heel ander verhaal. De ellende begon volgens hen bij een middagje shoppen aan de Champs-Élysées. Op het afgesproken tijdstip stonden ze bij een verkeerde winkel te wachten.

De schoolbus vertrok zonder hen. "Iedereen dacht dat we waren weggelopen, maar dat durven we niet eens en dat zouden we nooit doen."
De telefoon van Halima was leeg en die van Anousha had geen beltegoed. Ze zou wel sms'jes hebben ontvangen, maar die kon ze niet beantwoorden.

De twee zouden hun geld hebben besteed aan kleding om de koude nachten door te komen. "We hebben geslapen op bankjes en af en toe in een groot winkelcentrum. Het was vreselijk eng 's nachts." Zo zouden ze allerlei 'rare mensen' hebben gezien, 'ook mannen die als vrouwen waren verkleed, we hadden het af en toe niet meer'.

De twee zijn niet naar de politie gestapt omdat ze daar een dag voor hun vermissing ook al mee te maken hadden gehad. Ook toen zouden ze zijn verdwaald. "De politie hielp ons toen bij het bellen naar een mentor. Maar die wilde eerst zijn pizza opeten en kwam ons pas drie kwartier later halen."

Na drie dagen 'als zwervers' te hebben gebivakkeerd, stapten ze naar de politie. Daar werden de twee herkend. Maandagavond zijn ze in Parijs herenigd met hun familie.

© NOVUM 2011
maastricht parijs halima saoufi anoesha aram vermist
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?