Politie sluit dossier Maastrichtse meisjes

algemeen
33
6 apr '11
De Maastrichtse meisjes die afgelopen weekeinde vermist raakten in Parijs zijn niet ontvoerd of betrokken geweest bij andere strafbare feiten.

 Dat concludeert de politie na gesprekken met de twee vmbo-scholieren. Voor de politie is de zaak hiermee afgerond.

Uit de gesprekken zijn geen nieuwe feiten aan het licht gekomen. De politie gaat uit van een onschuldige vermissing. De afgelopen dagen kreeg de politie tips dat de meisjes van 16 en 17 jaar van tevoren al van plan waren weg te lopen.

De meisjes zelf beweren dat ze waren verdwaald en dat hun beltegoed op was. Omdat ze eerder al met de Franse politie te maken hadden gehad nadat ze waren verdwaald, durfden ze niet nogmaals hun hulp in te roepen.

De meisjes bivakkeerden naar eigen zeggen drie dagen 'als zwervers', waarna ze alsnog naar de politie stapten. Die herkende de twee. Maandagavond zijn ze in Parijs herenigd met hun familie.

Johan Moes, sectordirecteur van het Sint Maartenscollege, is opgelucht dat de meisjes niks is overkomen. Hij gaat vrijdag om de tafel met de meisjes en hun ouders. "Ik wil het ware verhaal nu ook wel eens aanhoren. Dan kunnen wij daarna ons standpunt innemen", zegt hij.

De familie zou een klacht hebben ingediend vanwege de slechte begeleiding van de school in Parijs. Ook werd beweerd dat naar aanleiding van de vermissing drie leraren ontslag hadden genomen, maar volgens Moes zijn die dingen niet waar. "Dit is volkomen onzin. Ik ga niet met modder gooien, maar de docenten hebben prima werk afgeleverd."

© NOVUM 2011
maastricht parijs vermist vmbo-scholieren dossier
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?