Jonge meisjes worden dikker en dikker

algemeen
14
14 apr '11
Meisjes worden alsmaar dikker.

In de afgelopen 30 jaar is hun taille met maar liefst tien centimeter toegenomen. Uit speciale metingen in Groot-Britannië blijkt dat een 11-jarig meisje tegenwoordig een gemiddelde taille van 66 centimeter heeft. In 1978 was dat nog 59 centimeter. De toename zorgt er nu voor dat jonge meisjes nu even breed zijn als jongens van dezelfde leeftijd. Maar ook bij de jongens is de taille gegroeid. Wel in mindere vorm: in 1978 was dat 61 centimeter, nu is dat 68 centimeter gemiddeld.

De Daily Mail zegt dat de nieuwe cijfers aangeven dat vrouwen straks meer risico lopen op obesitasproblemen. Professor Klim McPherson van de geroemde Oxforduniversiteit maakt zich zorgen: 'Jonge vrouwen eten zichzelf het graf in', klinkt het verontrustend. Opvallend is dat mannen steeds meeraan hun gezondheid denken en gezonder gaan leven. Bij vrouwen gaat het juist achteruit. Experts denken dat vrouwen steeds zwaarder worden omdat het al vroeg begint. Zij skippen steeds vaker lessen lichamelijke opvoeding en nemen minder deel aan schoolcompetities.

De metingen werden gedaan door een driedimensionale scanner waarbij 2500 kinderen en jongeren tussen de 4 en 17 gemeten werden.


Bron: AD

© MAROKKO.NL 2011
meisjes gezondheid gb oxforduniversiteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi