Assaidi: ''Ajax-thuis wil je niet missen''

sport
1
26 apr '11
Oussama Assaidi ontbreekt komend weekend tijdens het duel tussen sc Heerenveen en Ajax.

 De aanvaller van de Friese club ontving tegen VVV-Venlo een domme gele kaart voor het schieten van de bal nadat gefloten was.

"Ik hoorde het fluitje niet en ging door", zegt Assaidi in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als ik had geweten dat ik buitenspel had gestaan, had ik dat natuurlijk niet gedaan. Ik wist dat ik bij een gele kaart geschorst zou worden. Ajax-thuis wil je niet missen. Dat is een van de mooiste wedstrijden van het seizoen."

Trainer Ron Jans was niet blij met beide hoofdrolspelers, Assaidi en scheidsrechter Bas Nijhuis. "Ik vraag me af of het wel buitenspel was. Dat Oussama de bal erin schiet is dom. Maar het is ook hartstikke kinderachtig van de scheidsrechter om dat meteen met een gele kaart te bestraffen."

In de rest van de wedstrijd lukte het Assaidi niet om de teleurstelling van de gele kaart te verwerken. "In de rust heb ik hem erop aangesproken en gezegd dat hij zijn hoofd leeg moest maken en moest doen waar hij goed in is. Maar ik denk dat hem dat niet gelukt is. Hij wil zo graag, maar hij heeft te veel willen doen."


Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2011
oussama assaidi heerenveen ajax
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?