PvdA wil jacht op drugspatsers opvoeren

algemeen
75
2 mei '11
Drugsdealers die pronken met dure auto's moeten dicht op de huid worden gezeten.

Daarvoor pleit de PvdA. De partij wil ook dat drugsbezit onder de 18 jaar strafbaar wordt gesteld.

De 'patseraanpak'is nu nog beperkt tot een aantal steden, zoals Amsterdam, Rotterdam en Haarlem. PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester zegt maandag in De Telegraaf dat dit moet worden uitgebreid naar het hele land. "Misdaad loont al op heel jonge leeftijd en veroorzaakt veel overlast en ellende voor de jongeren, hun familie en de samenleving."
Het Kamerlid wil dat het bezit van softdrugs voor jongeren strafbaar wordt. Daarvoor zou een 'afschrikwekkende' boete moeten worden opgelegd. Jonge mannen met dure voertuigen moeten aan de politie uitleggen waar die vandaan komt, zegt Bouwmeester. "Als hij dat niet kan, moet die auto kunnen worden afgepakt."

Bouwmeester roept mensen op anoniem aangifte als ze denken dat er iets niet in de haak is. "Blingblingtypes met dure auto's en horloges die geen baan hebben, moet je kunnen melden. De politie en andere instanties moeten vroeger en effectiever kunnen ingrijpen en jonge, potentiële criminelen op de huid zitten."

Ook het tegengaan van spijbelen schiet volgens de PvdA tekort en moet worden versterkt. Daarnaast zou het voor jongeren verplicht moeten worden een opleiding af te maken na een celstraf.

© NOVUM 2011
drugsdealers auto´s lea bouwmeester pvda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?