Zardari: 'Bin Laden werd niet door ons beschermd'

buitenland
1
3 mei '11
De Pakistaanse veiligheidsdiensten hebben Osama bin Laden nooit bescherming geboden.

Het was juist hun samenwerking met de Amerikaanse autoriteiten die errtoe heeft geleid dat de Al-Qaidaleider werd gelokaliseerd. Dit heeft de Pakistaanse president Asif Ali Zardari gezegd. Zardari zei ook dat de operatie tegen Bin Laden, waarbij de Al-Qaidaleider in een huis in de Pakistaanse garnizoensstad Abbottabad werd geliquideerd door eenheden van het Amerikaanse Navy SEAL Team Six, een volledig Amerikaanse aangelegenheid was, zonder enige betrokkenheid van Pakistaanse militairen.

Eerder was al door Washington gezegd dat Islamabad niets met de operatie te maken heeft gehad en zelfs niet van tevoren was ingelicht. Deze lezing werd door Zardari bevestigd in een artikel in de Washington Post. De Pakistaanse president trok van leer tegen diegenen die gesuggereerd hebben dat Bin Laden de bescherming genoot van de machtige Pakistaanse strijdkrachten en militaire inlichtingendienst.

"In de Amerikaanse pers is door sommigen gesuggereerd dat Pakistan de kracht niet had om het terrorisme goed te bestrijden, of erger zelfs dat we niet te vertrouwen waren en stiekem de terroristen bescherming boden van wie we beweerden dat we jacht op hen maakten. Dergelijke ongefundeerde speculaties vormen misschien opwindend nieuws, maar ze geven niet de feiten weer", aldus Zardari.

© NOVUM 2011
zardari osama bin laden al-qaida amerika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?