Opnieuw NAVO-bommen op Tripoli

buitenland
21
10 mei '11
NAVO-troepen hebben volgens ooggetuigen vannacht bombardementen uitgevoerd op de Libische hoofdstad Tripoli.

 Een journalist van het Franse persagentschap AFP telde acht aanvallen in ongeveer drie uur. Daarbij zijn ook projectielen ingeslagen in het uitgestrekte complex waar zich het hoofdkwartier van de Libische leider Mouammar Kadhafi bevindt.

Minstens een van de aanvallen was gericht zijn tegen dat hoofdkwartier van Kadhafi dat eind april al was gebombardeerd. Onder meer de BBC meldt, op basis van getuigenverklaringen, dat het hoofdkwartier van de Libische kolonel wel degelijk een doelwit was. Er is melding gemaakt van twee ontploffingen nabij kantoren van de staatstelevisie en het nationale agentschap Jana.
Kort na de aanvallen hebben Libische autoriteiten buitenlandse journalisten een verwoest overheidsgebouw in de wijk Dahmani getoond. Het getroffen gebouw herbergt volgens het regime civiele overheidsinstellingen. Ook een gebouw waar eerder een veiligheidsdienst zetelde maar dat nu het ministerie van Landbouw is, werd getroffen. Kinderen gewond

Bij deze aanvallen zouden vier kinderen gewond geraakt zijn door rondvliegend glas (foto) in een kinderziekenhuis. Twee onder hen zijn volgens de Libische autoriteiten ernstig gewond.
Volgens de website van de oppositiekrant Brnieq hebben de rebellen de buitenwijken van Tripoli bereikt. De rebellen zouden wapens hebben gekregen van gedeserteerde leden van de veiligheidsdiensten en maken zich op om naar het centrum van de stad te trekken. Volgens onbevestigde berichten zijn daarbij al tientallen doden gevallen. Ook elders in het land gaat de strijd verder.

Bron: gva.be

© MAROKKO.NL 2011
navo-troepen tripoli libie bombardementen kadhafi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?