Daklozen worden Utrecht uitgezet

algemeen
4
13 mei '11
Daklozen in Utrecht worden vanaf 1 juli Utrecht uitgezet als blijkt dat ze geen binding hebben met de regio.

Volgens de gemeente komen er door de goede voorzieningen te veel dak- en thuislozen naar de Domstad toe. Hierdoor zou het beleid – minder opvang en meer aandacht voor preventie en herstel – in gevaar komen.

„Aan de deur van nacht- en crisisopvang wordt onder meer gecontroleerd of een dakloze al minimaal twee jaar in de regio verblijft en of hij bijvoorbeeld familie of vrienden in de regio heeft. Ook wordt er gekeken of hij een bekende van de politie is en waar hij is geboren”, verklaart woordvoerster Ingrid van der Aa. „Als blijkt dat de dakloze te weinig binding met Utrecht heeft, wordt de dakloze overgedragen aan de gemeente waar hij ’thuis hoort’. In afwachting van de overdracht krijgt de dakloze onderdak en zorg.”

Kritiek
Het Leger des Heils volgt de aanpak uiterst kritisch. „In principe is het goed om daklozen steeds in dezelfde stad op te vangen. Het is dan veel eenvoudiger om ze te helpen, omdat de hulpverleners ze beter kennen”, verklaart zegsman Jeroen Hoogteijling. „Als ze van stad naar stad zwerven, dan is het geven van een uitkering en schuldhulpverlening veel moeilijker.”

Hoogteijling benadrukt dat het Leger des Heils de ontwikkelingen in de Domstad nauwlettend zal volgen. „Als een prostituee in Eindhoven besluit te stoppen, , maar Eindhoven heeft geen opvangplek en Utrecht wel, dan moet Utrecht gewoon ruimte bieden. Het belangrijkste is dat mensen goed worden opgevangen, niet uit welke stad ze komen”, aldus Hoogteijling.

Volgens de heilsoldaat zijn meer grote steden met dergelijke plannen bezig.

Bron: telegraaf.nl

© MAROKKO.NL 2011
daklozen utecht domstad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi