PVV: 'Ontsla elk jaar 5 procent leraren'

algemeen
4
24 mei '11
Scholen moeten ieder jaar de slechtste vijf procent van hun leraren ontslaan.

Bij de selectie moeten ook leerlingen en leraren meepraten, zegt PVV-Kamerlid Harm Beertema dinsdag in het AD. Docenten hebben volgens hem geen vertrouwen in de managers, daarom zou het helpen als leerlingen en leraren mee mogen besluiten. Hij geeft in de krant toe dat zijn voorstel nogal wat praktische haken en ogen kent. "Zeker in een tijd van lerarenschaarste."

Toch zou de maatregel goed helpen het onderwijs te verbeteren. "De slechte docenten zijn makkelijk te identificeren, iedereen kent ze." Deze docenten zouden volgens hem moeten worden aangesproken op hun kwaliteit. "Als ze niet verbeteren, zou het mooi zijn als je ze kunt ontslaan."

Zelf heeft Beertema ook voor de klas gestaan op een mbo in Rotterdam-Zuid. Het personeelsbeleid kan volgens hem een stuk professioneler. "In de 34 jaar dat ik leraar was, heb ik drie functioneringsgesprekken gehad."
Maandag presenteerde staatssecretaris van Onderwijs het actieplan Leraar 2020. Hij wil onder meer dat leraren en schoolleiders hun collega's van andere scholen beoordelen.

Ook wil hij dat alle leraren een master halen. Een voornemen om ieder jaar vijf procent te ontslaan staat er niet in.

© NOVUM 2011
pvv harm beertema lerarenontslag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi