Galatasaray brutale koploper in groep B

0
14 feb '01

INSTANBUL SD - In groep B van de Champions League is Galatasaray de brutale koploper na drie speeldagen. De Turken wonnen woensdag in eigen huis met 1-0 van Deportivo la Coruna.

Een doelpunt van Suat in de 11e minuut betekende de tweede overwinning van Galatasaray in de tweede fase van de kampioenencompetitie. Ook het inbrengen van Roy Makaay een half uur voor tijd kon de Spaans kampioen niet helpen. Makaay raakte vorig weekend in de Spaanse competitie geblesseerd aan zijn knie en gevreesd werd dat de Wijchenaar minimaal een maand uitgeschakeld zou zijn. Zijn herstel verliep voorspoediger dan verwacht, maar ook de international kon de nederlaag niet afwenden.

AC Milan kwam in het eigen San Siro stadion niet verder dan een gelijkspel tegen Paris Saint Germain. Leonardo bracht de Milanese ploeg nog wel op voorsprong in de 27e minuut, maar drie minuten later was de stand weer in evenwicht. Wie anders dan Nicolas Anelka tekende voor de gelijkmaker. Drie minuten voor rust vergreep Roque Junior zich aan de Franse spits, waarna PSG de gehele tweede helft met een man meer speelde.

Door de overwinning bezet Galatasaray de eerste plaats in groep B. De Turken verzamelden tot nu toe zeven punten, twee meer dan nummer twee AC Milan. Deportivo la Coruna volgt met drie punten, terwijl Paris SG door het gelijkspel tegen AC Milan het eerste punt in de tweede fase verdiende.