Evenveel allochtonen in bijstand als autochtonen

algemeen
100
15 jun '11
Er zitten bijna net zoveel allochtonen in de bijstand als autochtonen.

Het aantal niet-westerse allochtonen in de bijstand is in 2009 verder gegroeid, terwijl het aantal autochtonen in de bijstand afnam. Dat blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
In 2009 zaten per duizend niet-westerse allochtonen 110 mensen in de bijstand, in totaal 144 duizend. Per duizend autochtonen hadden zeventien mensen een bijstandsuitkering, goed voor ruim 148 duizend in totaal.

Het aantal westerse allochtonen in de bijstand bleef gelijk. Tot 2006 daalde het aantal mensen in de bijstand bij niet-westerse allochtonen en autochtonen even snel. In 2007 was de afname bij de eerste groep kleiner en sindsdien is het gaan stijgen, terwijl het bij autochtonen bleef dalen.

Van de grote groepen allochtonen zitten Marokkanen het vaakst in de bijstand, namelijk 129 per duizend. Daarna volgen mensen van de Nederlandse Antillen en Aruba (102 per duizend), Turken (88 per duizend) en Surinamers (75 per duizend). Het allerhoogst scoort de groep 'overig niet-westers allochtoon', waar per duizend mensen 135 een bijstandsuitkering krijgen.

© NOVUM 2011
autochtonen bijstand allochtonen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi