Razzia's in noordwesten Syrie

buitenland
8
16 jun '11
Syrische ordetroepen hebben donderdag razzia's uitgevoerd in de noordwestelijke provincie Idlib.

Honderden mannen van boven de 16 werden naar willekeur opgepakt. Dat heeft de Syrische mensenrechtenactivist Mustafa Osso gezegd. De arrestaties werden volgens Osso vooral verricht in Jisr al-Shughour, Maaret al-Numan en nabijgelegen dorpen. Het leger bouwt in dat gebied al dagenlang troepen op, kennelijk ter voorbereiding op een nieuwe operatie.

Osso zei ook dat soldaten donderdagmorgen beschietingen uitvoerden aan de rand van Maaret al-Numan, dat aan de snelweg tussen de hoofdstad Damascus en Aleppo ligt. Daarbij vielen voor zover bekend geen doden.

Sinds woensdag zijn volgens de Turkse autoriteiten nog eens zo'n vijfhonderd inwoners van Jisr al-Shughour voor het geweld van het leger op de vlucht geslagen naar het nabijgelegen Turkije. In totaal zijn de afgelopen week 8900 inwoners van de stad naar Turkije gevlucht.

In Syrië brak halverwege maart een opstand uit tegen het bewind van president Bashar Assad. Het leger greep hard in en volgens mensenrechtenactivisten zijn er tot nu toe meer dan veertienhonderd doden gevallen.

© NOVUM 2011
razzia syrie osso aleppo damascus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi