Benadeelden nu naar VN na vrijspraak Wilders

algemeen
0
23 jun '11
Minderhedenorganisaties nu naar Mensenrechtencomité van de VN na vrijspraak van de PVV leider.

Dat meldt hun advocaat Ties Prakken na de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam. Volgens de benadeelde partijen is het recht van de minderheden om gevrijwaard te blijven van haatzaaien geschonden. "Daarom gaan we ons recht halen bij de VN."

Wilders is niet schuldig aan groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie van moslims en niet-westerse allochtonen, zo bepaalde de rechtbank donderdag. Wilders heeft wel grove en denigrerende uitspraken gedaan, maar die waren volgens de rechtbank niet opruiend en zetten niet aan tot discriminatie.

Het samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) is 'zeer teleurgesteld' over de uitspraak. Het SMN is wel blij dat de rechter een aantal uitspraken van Wilders als 'grof en denigrerend' bestempelt en hij zich daarmee op de grens van het toelaatbare heeft begeven. De organisatie gaat met andere belanghebbenden onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de uitspraken van Wilders te laten toetsen door het Europees Hof of het Mensenrechtencomité.

© NOVUM 2011
pvv benadeelden
vrijspraak
geert wilders
vn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi