Terreuractie tegen Wilders voorkomen

algemeen
0
9 jul '11
Eind vorig jaar is een mogelijke terreuractie tegen Geert Wilders in de kiem gesmoord.

In de Kaukasus werden voorbereidingen getroffen voor een aanslag. Het gevaar uit die hoek is inmiddels geweken. De PVV-leider wordt vaker bedreigd, maar het was deze keer volgens hem serieuzer dan anders, zegt Wilders zaterdag in een interview in het AD.

In overleg met veiligheidsdiensten werden scenario's besproken voor als de daders dichtbij zouden komen. Een uitwijk naar het buitenland was volgens Wilders geen optie. "Dat heb ik geweigerd. Mijn werk ligt hier. Ik heb een grote partij en fractie te leiden. Voor mijn part ga ik weer in een kazerne wonen, maar ik laat mij niet verbannen."
Volgens Wilders nemen de bedreigingen vanuit het buitenland toe. "Het was een paar jaar geleden duidelijk minder. Zo'n vrijspraak door de rechter gaat natuurlijk de hele wereld over."

Wilders overweegt niet zijn toon te matigen vanwege de bedreigingen. "De dag dat je capituleert voor dreigingen, of je toon aanpast, tast je de vrijheid van meningsuiting aan. En als ik helemaal ongelijk zou hebben zouden deze dingen ook niet gebeuren."

© NOVUM 2011
geert wilders terreuractie aanslag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi