Politie zoekt eigenaar tas met miljoen euro

algemeen
15
19 jul '11
De politie heeft ruim twee maanden geleden onder zeer verdachte omstandigheden een tas met een miljoen euro aan contant geld gevonden.

 De eigenaar heeft zich nog niet gemeld. De tas lag op een parkeerplaats bij een hotel langs de A4, vlakbij Schiphol. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de zaak.

De bezoekers van een bruiloftsfeest in het hotel zagen zaterdagavond 7 mei een taxi stoppen. De taxi werd gevolgd door een BMW en een Audi. Toen een man uit de taxi stapte, werd hij door een man uit de Audi in de boeien geslagen door iemand die beweerde agent te zijn. De bruiloftsgasten vertrouwden dit niet en spraken de 'agent' aan.
De nepagent ging er daarop vandoor. De inzittenden van de Audi en de BMW wilden wegrijden, maar hadden maar één uitrijkaart. De BMW kon daardoor wegkomen, de Audi werd leeg achtergelaten.

De politie vond in de buurt van de Audi de tas met geld. De man die door de nepagent was geboeid was er ook nog, maar uit zijn verklaring werd niet duidelijk waar het geld vandaan kwam. Vanwege het politieonderzoek is de vondst niet eerder gemeld.

De politie vermoedt dat de inzittenden van de Audi en de BMW uit waren op de tas met geld. Van enkele personen zijn bewakingsbeelden. Die worden dinsdag in de uitzending getoond. Ook de auto's en de tas komen in beeld.

"Het lijkt mij logisch dat je op zoek gaat als je een miljoen kwijt bent", zegt een politiewoordvoerder. "We zijn dan ook benieuwd van wie dit geld is."

© NOVUM 2011
miljoen politie contant schiphol
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?