Amrabat: ''Interesse uit Nederland is onzin''

sport
1
26 jul '11
Nordin Amrabat weerspreekt de belangstelling van Feyenoord en Vitesse.

De aanvaller van Kayserispor werd eerder deze week tot zijn eigen verbazing in verband gebracht met beide Eredivisie-clubs.
De aanvaller van het Turkse Kayserispor verblijft momenteel met zijn club in Nederland. Daar bereidt de selectie van trainer Shota Arveladze zich voor op het nieuwe voetbalseizoen. Amrabat keek maandag raar op toen hij in diverse media las dat hij schermde met belangstelling van Feyenoord en Vitesse. "Ik weet daar niets vanaf, het is niet waar", zegt Amrabat in gesprek met VoetbalPrimeur.

'Acht miljoen is uit de lucht gegrepen'

"Vitesse heeft zich in de winter gemeld bij mijn manager, dat klopt. Maar toen heb ik gekozen voor Kayserispor. Van Feyenoord heb ik verder niemand gesproken. Ik weet ook niet hoe men er bij komt dat ik voor acht miljoen euro mag vertrekken. Dat is letterlijk uit de lucht gegrepen. Het is verder ook niet bekend hoeveel ik moet kosten."

De belangstelling van 'enkele Turkse topclubs' wordt wel bevestigd door Amrabat. "Er is inderdaad interesse van grote clubs uit Turkije, maar Kayserispor wil me niet laten gaan. Ik ben Kayserispor dankbaar voor de kans die ik heb gekregen. Ik zie mijn verblijf hier als een springplank voor een nieuwe stap in mijn carrière, al is dat op dit moment niet aan de orde."

"Met Shota Arveladze staat hier een jonge trainer voor de groep, maar dat is enorm leerzaam. Ik leer elke dag veel bij en ben ambitieus en hongerig. Het is niet mijn insteek om op korte termijn terug te keren naar Nederland. Ik heb het heel goed in Turkije. Ik heb hier een mooi contract en heb in de winter met mijn volle verstand voor vier seizoenen getekend."

Uitstel Süper Lig komt Amrabat goed uit

De Turkse bond maakte maandag bekend dat de competitiestart met ruim een maand uitgesteld wordt. Door de corruptieschandalen in het Turkse voetbal gaat de Süper Lig niet op 5 augustus, maar op 9 september van start. Een besluit dat in het voordeel werkt van Amrabat en zijn club. "Dat komt goed uit. Ik heb net een operatie gehad aan mijn blinde darm. Nu heb ik wat extra tijd om topfit te worden."

"Kayserispor heeft deze zomer elf nieuwe spelers aangetrokken, we krijgen nu de kans om beter op elkaar ingespeeld te raken. Daarnaast verblijven er nog drie spelers op de Copa America. Persoonlijk komt het uitstel mij ook goed uit omdat de ramadan begin augustus van start gaat. Over het algemeen heb ik me daar altijd goed doorheen geslagen, maar nu weet ik zeker dat ik topfit aan de start verschijn."

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2011
nordin amrabat feyenoord vitesse
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?