El Ahmadi: ''Toe aan een type trainer als Koeman''

sport
2
28 jul '11
Karim El Ahmadi maakte deze week kennis met de nieuwe trainer van Feyenoord.

Onder Ronald Koeman valt direct een andere aanpak te constateren, iets dat El Ahmadi goed bevalt.

"De trainingen zijn nu anders. Met veel 'voetbal' en druk zetten bij balverlies. Dat is waar we heen moeten dit seizoen. De oefenstof bevalt mij wel en dat geldt vermoedelijk ook voor de rest van de groep", zegt El Ahmadi in een interview met Sp!ts. "Tijdens de tactische training praat hij veel met de spelers en dat is voor ons als jonge ploeg belangrijk. Koeman zit er bovenop, daar waren we aan toe."

Het is geen geheim dat Feyenoord openstaat voor een vertrek van El Ahmadi. Maar de middenvelder stipt aan dat hij niet per se moét vertrekken bij Feyenoord. Voorlopig richt hij zich dan ook volledig op zijn Rotterdamse club. "Elk seizoen is een nieuw begin. En ook onder de vorige trainer had ik mijn best gedaan om te laten zien wat ik kan."

"Dat was sowieso mijn doelstelling in de voorbereiding, wie er ook voor de groep zou staan. Maar dat er zo'n grote naam nu onze trainer is, vind ik natuurlijk mooi. Ook Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst zijn belangrijk, want zij kennen de jonge jongens al een tijdje. Dat zorgt voor een goede balans."

Het feit dat Feyenoord openstaat voor een langer verblijf van El Ahmadi, geeft de middenvelder nieuwe energie. "Ik was blij toen Martin van Geel me dat in een gesprek vertelde. Het is een goed teken, mooi als een technisch directeur dat tegen je zegt."

Toch zal de club uit Rotterdam, die het geld van een eventuele transfer goed kan gebruiken, een vertrek van El Ahmadi niet tegenhouden. "Ach, daar ben ik totaal niet mee bezig. Ik richt me volledig op Feyenoord. Hier wil ik laten zien wat ik kan en dat ik hoor te spelen. Daar heb ik zin in."

Voetbalprimeur.nl


© MAROKKO.NL 2011
karim el ahmadi ronald koeman feyenoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?