118
7 aug '11
PSV is de competitie begonnen met een 3-1 nederlaag bij AZ.

PSV
De Alkmaarders kwamen in eigen huis met 2-0 voor door een volley van Maarten Martens en een afstandsschot van Nick Viergever. Nog voor rust deed Dries Mertens wat terug voor de Eindhovenaren, maar invaller Jozy Altidore besliste het duel in de tweede helft. De laatste tien minuten speelde AZ met tien man na een tweede gele kaart voor Niklas Moisander.

FC Twente
FC Twente is zondag het nieuwe seizoen in de Eredivisie goed van start gegaan. De ploeg van Co Adriaanse won de lastige uitwedstrijd bij NAC Breda met 1-0. De Oostenrijkse spits Marc Janko maakte in de eerste helft na een domme overtreding van NAC-verdediger Jordy Buijs vanaf de penaltystip de enige treffer van de wedstrijd.

Ajax
Ajax heeft zondag de eerste wedstrijd van het seizoen met 4-1 gewonnen van De Graafschap. De Amsterdammers kwamen in Doetinchem achter door een doelpunt van Ted van de Pavert, maar via Miralem Sulejmani en Derk Boerrigter was het bij rust 2-1. Na de thee was Sulejmani nogmaals doeltreffend en schoot Theo Janssen een vrije trap binnen.