Werkloosheid Nederland steeg in juli

economie
0
18 aug '11
De werkloosheid is in juli gestegen tot 5,3 procent van de beroepsbevolking.
In de afgelopen maand zaten zo'n 413 duizend mensen thuis, waarmee het cijfer voor het eerst dit jaar boven de 400 duizend terecht kwam. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de eerste zes maanden van 2011 lag de werkloosheid steeds tussen de 392 en 400 duizend personen. Ten opzichte van juni, toen de werkloosheid was gedaald naar vijf procent, steeg het cijfer met ruim 22 duizend mensen. De stijging was zowel bij mannen als bij de vrouwen ongeveer even groot.

Bij uitkeringsinstantie UWV blijven de cijfers gelijk. Het aantal niet-werkende werkzoekenden bleef stabiel op 454 duizend. Het aantal lopende uitkeringen steeg met tweeduizend tot 254 duizend. Die stijging kwam vooral doordat vrouwen meer aanspraak op een werkloosheidsuitkering maakten.

Nederland had in juni volgens cijfers van Eurostat op Oostenrijk na de laagste werkloosheid van Europa. Gemiddeld lag de werkloosheid in Europese landen op tien procent. Of Nederland door de huidige gestegen werkloosheid nu minder goed scoort is nog niet bekend. Over juli heeft Eurostat nog geen cijfers beschikbaar.
© NOVUM 2011
werkloosheid
cbs
eu
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi