Libische rebellen naderen Tripoli

buitenland
2
21 aug '11
Libische opstandelingen naderen de hoofdstad Tripoli in rap tempo.

De frontlinie ligt momenteel op minder dan dertig kilometer van de hoofdstad. Dat meldden de opstandelingen zondag. Een belangrijke legerbasis, even buiten Tripoli, is door de opstandelingen ingenomen.

De legerbasis is de thuishaven van de Khamis Brigade. De eenheid staat onder leiding van de 27-jarige Khamis Gadhafi, de zoon van kolonel Moammar Gadhafi. De Khamis Brigade is een van de best getrainde eenheden van het Libische regeringsleger. De wapenvoorraad van de basis wordt door de opstandelingen ingeladen in voertuigen en meegenomen.

Eerder zondag meldden de strijders dat een zeshonderd man sterke troepenmacht van de oppositie vanuit Zawiya richting Tripoli getrokken is. Daar werden de troepen onder vuur genomen door aanhangers van Gadhafi. Ze bestookten de opstandelingen onder meer met raketten en mortiergranaten.

Een woordvoerder van het regime ontkende de berichten. Hij geeft toe dat er wat schermutselingen waren in de wijken maar dat het regime deze gauw de kop indrukten. Hij sloot af met: 'Ze zijn niets zonder de NAVO'.

© NOVUM 2011
tripoli
rebellen
libie
arabische lente
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi