Docente met hoofddoek geen probleem voor meeste ouders

algemeen
29
25 aug '11
De meeste autochtone ouders hebben geen moeite met een juf die een hoofddoek draagt.

Maandblad J/M voor Ouders deed onderzoek naar de voorkeur van ouders. Driekwart van de ouders denkt ook dat hun kinderen er bij gebaat zijn dat ze leren omgaan met mensen van een andere cultuur. 55 procent zegt dat ze het prima vinden als de docente van hun kind een hoofddoek draagt.

Ook vinden de meeste ouders het geen probleem als hun kind thuis zou komen met een schoonzoon of schoondochter van niet-westerse afkomst. Maar ouders blijken wel te worstelen met het opvoeden in een multiculturele samenleving. 57 procent maakt zich zorgen over hun kind in een gekleurde maatschappij.

Ouders hebben vooral moeite met het houden aan de eigen cultuur en het opvoeden tot ruimdenkende wereldburgers. "Ouders willen wel, maar weten niet goed hoe." De worsteling blijkt vooral uit het feit dat meer dan driekwart van de ouders hun kind naar een witte school stuurt. En waar een allochtone vriendin op de goedkeuring van 62 procent van de ouders kan rekenen, geldt dat voor een niet-westerse vriend slechts voor 57 procent.

Ouders maken zich wel zorgen over discriminatie door hun kroost. Negen op de tien ouders vinden dat erg. Het spreken van straattaal volgt met 83 procent. Voor het multiculti opvoeden geven de meeste ouders zichzelf een 5,5.

© NU 2011
hoofddoek
docente
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi