Rebellen: 'We hebben Kaddafi omsingeld'

buitenland
28
25 aug '11
De Libische rebellen geloven dat ze Muammar Kaddafi in het vizier hebben.

De opstandelingen hebben een blok appartementen omsingeld, nabij zijn voormalige hoofdkwartier. Volgens de rebellen bevindt de tot nu toe spoorloze Kaddafi zich hier, samen met enkelen van zijn zoons. Momenteel wordt er hevig gevochten in dit deel van Tripoli. De rebellen wilden niet tegen Reuters zeggen, waarom ze denken dat dit de schuilplek van Kaddafi is.

'Ze zijn samen. Ze zitten in een klein hol', aldus Muhammad Gomaa, één van de rebellen tegenover het persbureau. 'Vandaag maken we er een eind aan. Een verslaggever van Al Jazeera staat vlak bij het betreffende huizenblok. Zij kan niet bevestigen dat Kaddafi zich daar daadwerkelijk is, maar er is wel fel verzet van Kaddafi-getrouwen. Dit zou er op kunnen duiden, dat ze een belangrijk iemand beschermen.

Het gebied waar wordt gevochten staat in een wijk waar veel van de hoogste militairen woonden. Hier zou nog veel steun voor Kaddafi zijn. Het hoofd van de Libische Raad, Abdel Jalil, heeft ondertussen alle Libiërs die zich in gebieden bevinden die nog in handen zijn van Kaddafi opgeroepen 'zich aan te sluiten bij de revolutie'.

Jalil beloofde tevens dat de rijkdommen van Libië eerlijk over de bevolking zullen worden verdeeld en dat hij openstaat voor onderhandeling met gebieden die nog niet in handen zijn van de rebellen. Zo kan volgens Jalil 'bloedvergieten worden voorkomen'.


Bron:

© MAROKKO.NL 2011
kaddafi
rebellen
vizier
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi