Voetbalverbod voor tienduizenden amateurvoetballers

sport
2
8 sep '11
Tienduizenden amateurvoetballers mogen komend weekeinde niet spelen.

Zo'n vijftigduizend voetballers lopen rond met een verlopen spelerspas en hebben niet de moeite genomen deze te verlengen, zegt een woordvoerder van de voetbalbond KNVB. Volgens de KNVB hebben verenigingen alles gedaan om de voetballers aan een nieuwe pas te krijgen. "De meeste leden besteedden echter geen aandacht aan tientallen mailtjes en belletjes van de vereniging. Zij dachten waarschijnlijk allemaal: het zal wel of het komt wel goed", aldus de zegsman. "Misschien schrikken ze wakker als ze straks een aantal wedstrijden de weide niet in mogen."

Voetballers zijn bij elke wedstrijd verplicht om hun spelerspas aan de scheidsrechter te laten zien. Deze passen werden vijf jaar geleden ingevoerd en verliepen aan het eind van vorig seizoen. De KNVB probeert de spelers al negen maanden te waarschuwen. Het gaat volgens de woordvoerder vooral om recreatievoetballers en jeugdleden.

Voetballers met een verlopen spelerspas zijn in ieder geval te laat om voor dit weekeinde in het bezit van een nieuwe pas te zijn.

© NOVUM 2011
amateurvoetballers
spelerspas
knvb
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?