Uitlekken nota: 'Hoe dom kun je zijn?'

algemeen
10
15 sep '11
De Miljoenennota ligt opnieuw op straat.

Het stuk, dat vrijdag pas had moeten verschijnen, is al toegankelijk via een website van de overheid. Het stuk is alleen te downloaden met behulp van een rechtstreekse link naar het pdf-bestand. Staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA) noemt het uitlekken van de Miljoenennota 'hoogst ongelukkig'. Maar, zo relativeerde hij, 'Nederland en de wereld vergaan niet'. "We moeten het ook niet groter maken dan het is", aldus Bleker.

"Hoe dom kun je zijn?", vraagt ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten zich af in een reactie op het lek. Ze is 'met stomheid geslagen' dat het stuk, waarop een embargo rustte, donderdagmiddag plotseling op straat kwam te liggen. "Gaat lekker met de overheids-ict", twitterde D66-leider Alexander Pechtold plagend. PvdA-Kamerlid Sharon Dijksma zegt dat op het embargo voor de Prinsjesdagstukken al jaren geen zegen rust. "Maar het wordt wel ieder jaar hilarischer."

Arie Slob van de ChristenUnie zegt dat het communicatiebeleid van het kabinet al slordig was, maar het Kamerlid snapt er nu helemaal geen 'nota' meer van.

© NOVUM 2011
miljoenennota
straat
overheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi