Doden bij voetbalrel in Marokko

sport
2
27 sep '11
Bij rellen na een voetbalwedstrijd in de betwiste Westelijke Sahara in Marokko, zijn zeven mensen, onder wie twee agenten, omgekomen.

Dat heeft het Marokkaanse staatspersbureau MAP gemeld. De rel in de stad Dakhla, ten noorden van Casablanca, brak uit nadat de lokale club Mouloudia met 3-0 had verloren van Chabab Mohammedia. Drie mensen kwamen om toen ze werden overreden door een terreinwagen. Volgens een verklaring van het provinciale bestuur begonnen fans van de twee clubs elkaar met stenen te bekogelen.
 
'Criminelen' maakten vervolgens van de situatie gebruik om mensen met stokken en messen aan te vallen, aldus de verklaring. Tientallen mensen raakten gewond bij de rellen. Ook gingen acht voertuigen en lokale bedrijven in vlammen op. Marokko annexeerde de Westelijke Sahara in 1975. Een gewapende beweging genaamd Polisario strijdt in de regio voor onafhankelijkheid. Onderhandelingen met Marokko over de toekomstige status van de Westelijke Sahara zijn tot nu toe op niks uitgelopen.

Marokko heeft de inwoners van het gebied, dat rijk is aan mineralen, vergaande autonomie aangeboden. Polisario eist echter een referendum waarin onafhankelijkheid een van de opties is.

© NOVUM 2011
sahara
marokko
dakhla
polisario
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi