Operatie Afellay succesvol en lijkt EK gewoon te halen

sport
0
3 okt '11
Ibrahim Afellay kan enigszins opgelucht ademhalen.

De middenvelder van Barcelona scheurde vorige week op de training zijn voorste kruisband af, waarna werd gezegd dat hij zes tot negen maanden de tijd nodig zou hebben om te herstellen. Maandag werd Afellay geopereerd en arts Ramón Cugat, die de Nederlander hielp, denkt dat de aanvaller in zes maanden weer fit kan zijn. Afellay werd geopereerd in het Hospital Quirón en de ingreep duurde in totaal vijftig minuten.

Naast Cugat, een specialist als het gaat om knieblessures, was ook Barcelona’s clubarts Ricardo Pruna in de operatiekamer te vinden. Tegenover AS laat Cugat weten dat de ingreep succesvol is geweest en dat Afellay vermoedelijk over zes maanden weer kan spelen. Dit zou betekenen dat de middenvelder in april weer op het veld kan staan; het EK in Oekraïne en Polen, waarvoor Oranje zich reeds gekwalificeerd heeft, begint op 8 juni.

Barcelona heeft de diagnose van Cugat inmiddels officieel gemaakt op haar officiële website. Het is vooralsnog ook onbekend wanneer Afellay aan zijn revalidatie kan beginnen: nu moet hij eerst rust houden. Afellay blijft nog een paar dagen in de kliniek en mag over zes dagen weer een beetje gaan bewegen.

© VZ 2011
afellay
ek-2012
barca
blessure
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?