Messi hoopt op betere tijden bij Argentinië

sport
0
5 okt '11
Lionel Messi hoopt dat het Argentijns elftal zich kan herpakken na een teleurstellende periode.

Dat zei de nieuwe aanvoerder van de Argentijnen dinsdagavond tegen Reuters. Argentinië staat aan de vooravond van de kwalificatiecyclus voor het WK in 2014. De Zuid-Amerikanen willen een moeizame periode met slechte resultaten op het afgelopen WK en de Copa America afsluiten. Argentinië begint dit weekend tegen Chili aan de kwalificatiereeks voor het titeltoernooi dat in buurland Brazilië plaatsvindt. Messi verwacht een zware partij. "Chili is een snelle ploeg in balbezit. Als zij de bal verliezen doen ze er alles aan om de bal snel te veroveren. Het is een team dat je altijd onder druk zet."

Messi, die met zijn club alle prijzen won die er te winnen vielen, wordt bekritiseerd dat hij bij de nationale ploeg zijn vorm niet kan etaleren. "Ik denk niet dat één persoon een wedstrijd kan winnen", haalt de spits van FC Barcelona zijn schouders op. "Niet bij het nationale team, niet bij Barcelona, nergens." Desondanks benoemde de nieuwe bondscoach Alejandro Sabella hem tot de nieuwe aanvoerder.
Messi ging ook nog even in op de kwestie rondom zijn ploeggenoot Carlos Tevez bij Manchester City.

"Om eerlijk te zijn: ik kan er niets over zeggen. Ik weet niet wat er met Carlos aan de hand is, want ik heb hem niet gesproken." Hij hoopt wel dat Tevez krijgt wat hij wil en wenst hem daarin het allerbeste toe.

© NOVUM 2011
messi
argentinie
kwalificatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?