'Voetbalwedstrijden in Marokko zijn altijd grote feesten'

sport
47
14 okt '11
Door onrust in Egypte heeft Marokko de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen toegewezen gekregen.

Coach van het elftal Pim Verbeek toonde zich bij VI Radio een uiterst tevreden man met de toewijzing. 'Geen toestanden meer met hotels, trainingscomplexen en tegenwerkingen van allerlei hoeken', waren de veelzeggende woorden van Verbeek. Marokko heeft kwalificatie dus zo goed als zeker zelf in de hand als thuisspelend land. Wel is er een groot probleem: de competities waar de beste spelers vandaan komen zitten dan midden in het seizoen. Dus Verbeek en zijn assistenten moeten alles uit de kast halen om de spelers los te trekken bij hun clubs.

De komende twee weken reizen ze naar Nederland, België, Spanje, Duitsland en Frankrijk om daar toestemming te vragen voor spelers. Wel zullen spelers en trainer respect voor de keus hebben van clubs bij eventuele weigeringen.'Toch heeft Verbeek er een goed gevoel bij: 'Clubs zeggen dat het voor de speler een prachtige stap in hun carriére is, en die kans willen ze hun niet afnemen. Wat dat betreft maken we dus veel kans om met onze beste spelers op het veld te treden'.

Verder had Verbeek lovende woorden over de faciliteiten en de mensen in Marokko die het voetbal volgen. Hij bestempelde thuiswedstrijden van Marokko als 'grote feesten'.

© Marokko.nl 2011
verbeek
kwalificatie
marokko
pim
olympische spelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?