Palestijnen 'verwachten niets' van nieuwe gesprekken

buitenland
0
26 okt '11
De Palestijnen tonen zich kort voor de gesprekken uiterst pessimistisch over de kansen op succes.

"Ik verwacht niets", zei een lid van de Palestijnse onderhandelingsdelegatie vandaag op radiozender Stem van Palestina. "Het kwartet en vooral de Verenigde Staten lijken geen duidelijke ideeën te hebben over hoe de onderhandelingen heropgenomen kunnen worden." Tony Blair wil vandaag en morgen trachten om nieuw leven te blazen in de vredesgesprekken. De Palestijnen en Israëliërs zullen niet direct met elkaar in dialoog gaan maar afzonderlijk en met de hulp van vertegenwoordigers van het Kwartet.

Ook in Israël is men pessimistisch over de kansen op succes. Zo meldde een krant dat de diplomaten op 'een mirakel' gokken. Israël wil overigens best praten, maar heeft Het Westen en de Palestijnen boos gemaakt over bouwprojecten in het Arabische deel van Jeruzalem. Dat deel zien de Palestijnen als toekomstige hoofdstad. De Palestijnen willen op hun beurt alleen praten als Israël stopt met het koloniseren van Palestijnse gebieden.

"Het Kwartet lijkt niet te begrijpen dat we niet naar de onderhandelingstafel terugkeren, zolang ons land onder onze voeten wordt weggestolen", aldus een Palestijnse onderhandelaar.

© HLN 2011
palestina
israël
kwartet
vredesgesprekken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?