76-jarige vrouw bont en blauw geslagen bij brute overval

algemeen
2
31 okt '11
Drie overvallers dachten dat bij de 76-jarige pianolerares Dini van den Assem uit Rotterdam flink wat geld te halen viel.

Op extreem gewelddadige wijze wilden ze haar dwingen te zeggen waar ze haar fortuin bewaarde. Maar Dini heeft geen geld. Het kostte de vrouw bijna haar leven.Het is vrijdagavond even voor zeven uur als de pianolerares de deur van haar woning aan de Boergoensevliet in Rotterdam opendoet voor, naar ze aanneemt, iemand die haar 15-jarige leerling komt ophalen. Voor ze doorheeft wat er gebeurt, wordt ze de smalle gang naar de muziekkamer ingesleurd. 

Onderweg krijgt ze een vuistslag middenin haar gezicht. Dini gaat knock-out en als ze bijkomt, blijkt haar neus te zijn gebroken. Haar ogen zitten dicht; haar voorhoofd bloedt.Gebroken knieDrie mannen in donkere kleding schreeuwen om geld, vertelt de zwaar gehavende Dini, die thuis op bed ligt maar snel naar het ziekenhuis moet. 'Ze hebben zo hard op me ingeschopt dat mijn knie is gebroken,' zegt de vrouw vandaag in het AD.''Geld, geld, geld! We willen je geld!', schreeuwden ze. Maar ik gilde dat ik geen geld had. Ja, ik had ergens wel wat liggen voor de boodschappen, maar daar dacht ik niet eens aan. 

De oudste van de drie daders, een man van rond de 30 jaar schat ik, legde toen zijn hand op mijn mond en riep dat er iets ergs met me ging gebeuren. Weer werd ik gestompt en geslagen. Ik dacht dat ik de dood werd ingejaagd. Een van de mannen had een grote ring om zijn vinger waarmee mijn voorhoofd open werd geslagen. De boel is gehecht in het ziekenhuis.'Het gewelddadige trio verlaat uiteindelijk zonder buit de woning en laat de zwaargewonde vrouw badend in het bloed achter. 

De tiener die pianoles had op het moment van de overval, verklaart tegenover de politie in de houdgreep te zijn genomen en enkele klappen te hebben gekregen, maar houdt er geen letsel aan over.

© AD 2011
dini van assem
rotterdam
pianoles
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?