Chelsea wil Higuain als vervanger Drogba

sport
5
3 nov '11
Didier Drogba heeft aangegeven open te staan voor een langer verblijf bij Chelsea, de Engelse club wordt echter ook in verband gebracht met de komst van een nieuwe topaankoop.

De 23-jarige Argentijn maakt dit seizoen veel indruk bij Real Madrid, waar hij afgelopen zomer een nieuw contract tekende tot medio 2016. De Koninklijke zal dan ook een flinke vraagprijs hebben liggen voor de spits, toch heeft Chelsea volgens talkSport belangstelling. Higuain zou bij de ploeg van trainer André Villas-Boas de vervanger moeten worden van Drogba, die naar eigen zeggen juist in gesprek is met Chelsea over een nieuw contract. "De onderhandelingen zijn begonnen. Iedereen weet wat ik wil. En ik ben niet bang voor concurrentie", zei de aanvaller in gesprek met L'Equipe.

Mocht het daadwerkelijk tot een transfer komen voor Higuain, tast Chelsea voor de tweede keer in korte tijd diep in de buidel voor een spits. Fernando Torres maakte halverwege vorig seizoen voor bijna zestig miljoen euro de overstap van Liverpool naar Chelsea. De 33-jarige Drogba speelde dit seizoen zeven competitiewedstrijden voor Chelsea, daarin kwam de spits eenmaal tot scoren. Slechts tweemaal speelde de spits uit Ivoorkust de volle negentig minuten. Higuain, tien jaar jonger dan Drogba, scoorde dit seizoen tien keer in evenveel wedstrijden.

© Voetbalprimeur 2011
drogba
higuain
real madrid
chelsea
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?