'Volgend jaar moet aantal immigranten dalen'

algemeen
2
16 nov '11
De instroom van niet-westerse immigranten moet in 2012 minder zijn dan in 2010, toen het kabinet aantrad.

Dat eist de PVV, heeft Kamerlid Sietse Fritsma dinsdag gezegd tijdens een debat in de Tweede Kamer. Vorige week zei Fritsma dat de steun van de PVV aan het kabinet afhankelijk is van de resultaten die minister van Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) volgend jaar boekt, zonder daarbij aan te geven op welke resultaten hij doelde. Tijdens een debat over de begroting van Asiel en Immigratie onderstreepte Fritsma dat de dalende trend volgend jaar moet zijn ingezet. Hij hoopt dat de kabinetsmaatregelen om onder meer gezinsmigratie te verminderen dan hun vruchten afwerpen.

De oppositie eiste meer duidelijkheid van Fritsma. "Met welk percentage moet de instroom dan precies zijn afgenomen?", wilde GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi weten. "Is de heer Fritsma tevreden als het aantal immigranten met slechts één is afgenomen?", vroeg D66'er Gerard Schouw. Beiden wezen erop dat PVV-leider Geert Wilders bij de presentatie van het kabinet een halvering van het aantal niet-westerse immigranten beloofde.

Fritsma antwoordde dat halvering nog steeds de doelstelling is, maar dat die pas aan het einde van de kabinetsperiode moet zijn gehaald. Voor volgend jaar moet er alleen sprake zijn van een daling ten opzichte van 2010.

© NOVUM 2011
immigranten
daling
leers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi