Dewinter vergelijkt islam met nazisme

buitenland
0
19 nov '11
Filip Dewinter blijft de islam bestoken.

Dit weekend publiceert hij een nieuwe pocket onder de titel 'Hoe overleven in een islamitische samenleving'? In het boekje van 54 pagina’s, dat geïllustreerd is met cartoons van Fré, geeft Dewinter tien lessen om als dhimmi (‘niet-moslim’) te overleven onder moslimheerschappij. Het boek wordt gepropageerd met een pamflet dat op 400.000 exemplaren in een aantal Vlaamse steden wordt verspreid en kan gratis worden besteld.
“Ik draai niet rond de pot: dit is een element van mijn verkiezingscampagne”, aldus Dewinter.
 
“Het eerste thema van Vlaams Belang is veiligheid, maar ook de islamisering is voor ons belangrijk. Ik geloof wel in gematigde moslims, maar niet in een gematigde islam. Vergelijk het met nazi-Duitsland: de meeste Duitsers deelden het gedachtegoed van Hitler niet, maar ze deden wel wat hij zei.” Dewinter is ontgoocheld in zijn ex-voorzitter Frank Vanhecke, die deze week opriep om op de N-VA te stemmen, omdat die partij hetzelfde programma zou hebben als het VB.

“Dat is een pertinente leugen, Frank slaat de bal mis. Ons programma gaat veel verder dan dat van de N-VA en dat weet hij.”

© GVA 2011
dewinter
islam
nazisme