KRO Adventstocht met Ali B.

algemeen
0
8 dec '04
Rapper Ali B en bisschop Van Luyn van Rotterdam steken hun voeten op zondag 12 december in de wandelschoenen om mee te lopen met de KRO Adventstocht in en rond Den Haag. Met hen lopen ruim 800 christenen en 400 moslims mee.

De KRO Adventstocht wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door de KRO en Pax Christi, dit jaar samen met de Stichting Haags Islamitisch Platform (SHIP). Een wandeling met als thema ‘vol vuur voor de vrede’ die met het oog op het huidige klimaat in Nederland heel actueel blijkt te zijn.

Ook in de voorgaande jaren organiseerden KRO en Pax Christi bijzondere wandeltochten in de tijd die voorafgaat aan het Kerstfeest, het feest van het licht en van de vrede. Dit jaar biedt de KRO Adventstocht christenen en moslims de gelegenheid om al wandelend met elkaar over vrede te spreken en elkaar in vrede te ontmoeten. Als symbool van het vuur voor de vrede worden er onder de deelnemers brandende fakkels uitgedeeld, die men gedurende de wandeling aan elkaar doorgeeft.

Marcel Holl, projectleider KRO Wandelen: “De KRO Adventstocht is niet bedoeld als een vredesdemonstratie, maar meer als een bezinnende wandeling die laat zien dat het wel degelijk mogelijk is om elkaar in vrede te ontmoeten. Oók als je tot verschillende religieuze tradities behoort. De dood van Theo van Gogh en de maatschappelijke discussies die daarna weer opleefden, doen ons des te meer beseffen hoe waardevol respect voor verschillen tussen mensen is.”

De KRO Adventstocht wordt dit jaar gelopen in Den Haag en voert door de stad en door het Haagse Bos. Wandelaars kunnen afstanden lopen van 8 en 13 km, de tocht start rond 11.45 uur. De moslims starten bij de moskee, de overige wandelaars bij de Grote Kerk.

De dag wordt afgesloten in de Grote Kerk met een gezamenlijke maaltijd, een forum met o.a. bisschop Van Luyn, een optreden van de Turkse folkloregroep Komo Helin en het duo ‘The Old Bridge’’, afkomstig uit Bosnië-Herzegovina.

KRO-televisie en radio zullen opnamen maken van de Adventstocht. KRO De Wandeling zendt op vrijdag 24 december (17.05 uur) en op zondag 26 december (09.30 uur) een registratie van de tocht uit op Nederland 1. Op dinsdag 14 december is een impressie te horen van de tocht in KRO’s 1opdeMiddag, tussen 15.00-15.30 uur op Radio 1. De vaste wandelaarster van KRO’s DolceVita, Erika Mannink, loopt mee met haar dochtertje Mila en hondje Dora. Haar reportage is op woensdag 15 december te horen rond 8.30 uur op 747 AM.

De KRO Adventstocht 2004 is een gezamenlijk initiatief van de KRO, vredesorganisatie Pax Christi, de Stichting Haags Islamitisch Platform en wordt mede mogelijk gemaakt door Kerk en Wereld.

Voor meer informatie en/of aanmelding: KRO Servicelijn: 0900-1304 (€ 0,10 p.m.) of kijk op wandelen.kro.nl
© MAROKKO.NL 2004

Populaire tags
golaso
de graafschap
staatsliedenbuurt
caf
anouarb
adila
awards
migratie
liquidaties
imlil
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam