Ali B. haalt liefde en rust uit gebed
Ali B. verricht het gebed vijf keer per dag en ziet de islam als een religie van liefde.
28 November 2011
lifestyle

De islam is een religie van liefde, alleen zien veel mensen dat niet volgens de rapper. Hij zegt dat hij tegenwoordig vijf maal per dag bidt omdat het hem rust en liefde oplevert. "Ik wil de domme krachten die nu in Nederland heersen ontmantelen met inspirerende verhalen en mooie liedjes", zegt de 30-jarige Ali B in een interview met het tijdschrift Viva. "Ik heb de laatste tijd, nu moslims bijna alleen nog maar negatief in het nieuws komen een steeds grotere behoefte aan ontlading."

In zijn nieuwe voorstelling zegt de stand-upcomedian dat er veel spanning heerst over het onderwerp islam. "Juist vooroordelen en moeilijke vragen zijn voor mij interessant." Jonge moslims in Nederland hebben een mindere reputatie, maar daar is Ali B. zich ook bewust van. "Helaas worden ze ook net zo onsympathiek als de vooroordelen die er over ze bestaan." "En zo krijgt iemand als Geert Wilders nog zijn zin ook", vervolgt Ali B. "Zonde is dat. Die jongens stralen meer haat uit dan liefde, terwijl ze zichzelf moslim noemen."

Voor Ali B is het niet altijd makkelijk om moslim te zijn. Hij zegt dat er aan de ene kant mensen zijn die willen dat hij het geloof extremer uitdraagt, anderen willen weer dat hij de islam laat vallen. "Ze vinden me een aardige jongen, maar die gevaarlijke islam, daar moet ik echt mee ophouden. En dat terwijl ik juist sta voor verbinding", aldus Ali B.

© NU 2011
ali b
gebed
moslim
geert wilders
islam
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi