Dodelijk geweld Syrië gaat door

buitenland
12
3 dec '11
Uren van intens geweervuur en gevechten op verschillende plaatsen in Syrië hebben vrijdag aan zeker vier mensen het leven gekost.

Tientallen mensen raakten gewond, onder wie een 11-jarig Libanees meisje dat getroffen werd door een kogel die de grens was overgevlogen. Het hevigste geweld had plaats in het stadje Talkalakh, nabij de grens met Libanon. Volgens ooggetuigen begonnen de explosies en het geweervuur om 03.00 uur plaatselijke tijd en hield het offensief zes uur lang aan. Ten minste twee Libanezen raakten gewond.

"We hoorden sterke explosies en het geratel van machinegeweren", zei Ahmad al-Fahel, die net over de grens in Libanon woont. "Het klonk alsof de hele stad werd vernietigd."
De Syrische veiligheidsdiensten traden ook hard op in de provincies Homs en Idlib. Activisten zeiden dat zeker vier mensen bij het geweld om het leven kwamen.

Volgens de mensenrechtenchef van de Verenigde Naties, Navi Pillay, verkeert Syrië in een staat van burgeroorlog. Vrijdag riep ze de VN-Veiligheidsraad op Syrië door te verwijzen naar het Internationaal Strafhof. Sinds het begin van de opstand in Syrië zijn al zeker vierduizend mensen omgekomen.

© NOVUM 2011
syrie
talkalakh
geweld
assad
pillay
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?